COMPTA-1 ASSESSORS, S.L.

NO HI HAN PUBLICACIONS

APARTATS DEL BUTLLETÍ

Ayuda
x

Ayuda a la busqueda de artículos

La búsqueda se realizará sobre los artículos que pertenezcan a las publicaciones del producto seleccionado.

Si introducimos más de una palabra, el resultado de la búsqueda será todos los artículos que contengan al menos una de las palabras.

Si introducimos varias palabras entre comillas, el resultado de la búsqueda será todo artículo en el que aparezca exactamente la frase escrita en el buscador.

Ejemplo: "Obligaciones del empresario"

En aquest període de temps excepcional que ens ha tocat viure, l’activitat normativa ha estat marcada per la «crisi del coronavirus». Són nombrosos els reials decrets llei que el Govern ha anat publicant amb mesures urgents extraordinàries per respondre a l’impacte econòmic i social del COVID-19, i també per protegir la salut pública. Entre aquests decrets destaquem el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19; el Reial decret llei 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per a respondre a l’impacte econòmic del COVID-19; o el Reial decret llei 6/2020, de 10 març, que adopta determinades mesures urgents en l’àmbit econòmic i per a la protecció de la salut pública. De tots aquests es parla en diferents graus en tots els articles que oferim en aquest butlletí. Així com del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per el COVID-19; i del Reial decret 465/2020, de 17 de març, que modificava a aquest últim en alguns aspectes. Sense oblidar, el Reial Decret 476/2020, de 27 de març, que prorrogava l’estat d’alarma.

Posteriorment, el Govern va publicar dos reials decrets lleis que van a complementar als abans esmentats: Reial decret llei 9/2020, de 27 de març, pel qual s’adopten mesures complementàries, en l’àmbit laboral, per pal·liar els efectes derivats de l’COVID-19 i el Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d’altri que no prestin servicis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19. Fins a arribar a el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s’adopten mesures urgents complementaries en l’àmbit social i econòmic per fer front a l’COVID-19.

Malauradament, el COVID-19 ha aconseguit aglutinar mesures excepcionals en tots els àmbits tributaris del nostre ordenament jurídic i esdevenir el protagonista d’aquest segon número del 2020.

Mesures tributàries que s’han pres com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus és el títol de l’article fiscal. Com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma a Espanya provocada pel coronavirus, s’han pres una sèrie de mesures per a contrarestar-ne els efectes econòmics i socials. En l’àmbit fiscal, es possibilita l’ajornament de deutes tributaris, se suspèn el termini per al pagament de deutes tributaris, es declaren exemptes d’AJD les escriptures de formalització de novació dels préstecs i crèdits hipotecaris i es modifiquen les competències duaneres.

En la mateixa línia, la matèria laboral informa sobre les Mesures laborals extraordinàries en relació amb el COVID-19. Després de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi ocasionada pel COVID-19, mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, es van aprovar mesures urgents i extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social que poden implicar aquestes limitacions que suposa l’estat d’alarma. És important destacar que la majoria són mesures temporals i excepcionals; és a dir, que un cop desaparegut l’estat d’alarma desapareixeran. En aquest comentari ens centrarem en les que afecten les matèries laboral i de Seguretat Social.

En l’àmbit mercantil, Les telejuntes i el coronavirus és el títol d’aquest article que ens parla del punt d’inflexió en la digitalització de les empreses amb motiu de la crisi del coronavirus. Moltes companyies van adoptar, des del començament d’aquesta crisi sanitària i financera, juntes generals virtuals com a mesura de prevenció davant possibles contagis, seguint la flexibilització de la regulació mercantil aprovada pel Reial decret llei 8/2020.

Durant aquests dies, moltes empreses estaven en ple procés de formulació dels comptes anuals del 2019. Informació en els comptes anuals sobre el COVID-19 és el títol de l’article comptable. La incertesa d’una situació extraordinària com la pandèmia declarada pel coronavirus s’ha de recollir en els comptes que hauran d’aportar la informació oportuna perquè els seus usuaris es puguin fer una idea total de l’impacte present i futur d’aquesta situació sobre l’activitat de l’empresa.

En el nostre apartat de normativa també té rellevància la publicació de l’Ordre HAC/253/2020, de 3 de març, per la qual s’aproven els models de declaració de l’Impost sobre la renda de les persones físiques i de l’Impost sobre el patrimoni, exercici 2019.

Aquesta publicació no acceptarà responsabilitats per les pèrdues que pugui ocasionar a qualsevol persona natural o jurídica que actuï o deixi d’actuar com a resultat de les informacions contingudes en el butlletí.